Bij sterilisatie worden de eileiders of zaadleiders afgesloten waardoor het niet meer mogelijk is om kinderen te krijgen. Er zijn verschillende vormen van sterilisatie:

Sterilisatie bij de vrouw

Bij sterilisatie bij de vrouw worden de eileiders afgesloten, waardoor eicel en zaadcel elkaar niet meer kunnen ontmoeten. Er zijn verschillende manieren om een sterilisatie uit te voeren. Meestal wordt de doorgang van de eileiders geblokkeerd met klemmetjes of worden de eileiders dichtgebrand. Patiëntenfolder:  Sterilisatie bij de vrouw.

Sterilisatie bij de man

Bij sterilisatie van de man wordt uit beide zaadleiders een klein stukje weggehaald. De uiteinden worden afgebonden. Sterilisatie heeft geen invloed op de erectie en het orgasme. Patiëntenfolder: Sterilisatie, vasotectomie (pdf)

AltaSeal Sterilisatie

Bij de AltaSeal Sterilisatie worden aan beide kanten een stop op de eileiders gezet, zodat zaadcellen niet meer door de eileider kunnen zwemmen.

Essure sterilisatie en Essure verwijderen

Voor vrouwen die een Essure sterilisatie hebben gehad en die het idee hebben dat deze veertjes klachten veroorzaken waar zij last van hebben, is het mogelijk zich aan te melden op onze polikliniek gynaecologie.

De Essure methode is voor veel vrouwen een praktische en prettige manier van steriliseren. Helaas zijn er ook vrouwen die klachten ontwikkelen nadat de Essure veertjes geplaatst zijn. Soms echt ernstige klachten zoals vermoeidheid, pijn, jeuk en stemmingswisselingen.

In ons ziekenhuis zijn drie gynaecologen deskundig in het verwijderen van deze veertjes. Dat zijn prof.dr. Marlies Bongers, dr. Carolien Koks en dr. Femke Wilms. Alle drie deze gynaecologen zijn ook bedreven in het plaatsen en weten precies hoe de veertjes in elkaar zitten. Bovendien zijn zij gespecialiseerd in kijkbuisoperaties en ook in het stap voor stap voorzichtig losmaken van de veertjes, waarna deze verwijderd kunnen worden.

Meer informatie over de Essure sterilisatie

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek
(040) 888 83 80

Openingstijden 
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving

 

Aanvullende contactinformatie