maandag 17 oktober 2016 DDW: de geboorte van ideeën

Afstudeerprojecten van Design Academy Eindhoven en Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima medisch Centrum tijdens Graduation Show 2016

 

   

Voor de Dutch Design Week 2016, van 22 tot 30 oktober, slaan Design Academy Eindhoven en het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima medisch Centrum de handen ineen voor acht afstudeerprojecten die tijdens Graduation Show 2016 worden gepresenteerd. In deze acht projecten staat ‘de geboorte van ideeën’ centraal. De basis van deze acht projecten is het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima Medisch Centrum.

De examenstudenten bezochten het centrum en vonden allen een specifieke interesse die ze in hun examenproject hebben uitgewerkt. Van meer klassiek ontwerpvragen over interieur en routing tot projecten over voeding tijdens de zwangerschap, borstvoeding, schaamte, de sociale vanzelfsprekendheid van voortplanting, de evolutie van het ideale mensbeeld en de dans van de arts tijdens de operaties.

   

“Het aanvankelijke idee was een student een opdracht te geven en het resultaat te presenteren aan de congresgangers. We dachten aan een origineel ontwerp van de wel bekende eendenbek of een design onderzoeksstoel. Hoe kortzichtig was ik. Ik had geen idee van alle afdelingen van de DAE. Er ging een wereld voor mij open en hiermee een deur voor de studenten van Man and Leisure.

Acht studenten bezochten ons Vrouw Moeder Kind centrum. Vol passie vertelde ik over mijn vak. Vol trots leidde ik ze rond in de mij zo bekende wereld die voor hen totaal nieuw was. Ik kreeg vragen die ik niet eerder kreeg. Een verfrissende reflectie op mijn vak en werkomgeving. Dit kon nog wel eens heel bijzonder worden. Ik verwachtte dat de studenten voornamelijk geïnteresseerd zouden zijn in bevallingen, in baby’s. Fout! Hun projecten bestrijken het hele spectrum van ons vak. Een aangename verrassing. Wij willen innovatieve zorg op top niveau leveren. Deze studenten leerden ons dat reflectie en out of the box denken daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Wat mij betreft is dit dus het begin van een langdurige samenwerking.” 

Jacques Maas gynaecoloog MMC

Jacques Maas, gynaecoloog Máxima Medisch Centrum

___________________________________________________________________________________________

De projecten die te zien zijn tijdens de Graduation Show:

Chocolate Bombs site

ChocobombesNaomi Jansen

De vulling van ieder chocolaatje is zorgvuldig samengesteld en afgestemd op de benodigde voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezonde zwangerschap.

lacta

Lacta Ekaterina Semenova

Een gebrek aan faciliteiten en een ruimte om je terug te trekken op kantoor zorgen ervoor dat veel moeders overstappen op flesvoeding.

vulva versa

Vulva versa - Michèle Degen

Iedere vagina is anders, maar een vrouw ziet zelden haar eigen vagina, laat staan dat ze een  vergelijking kan maken met die van andere vrouwen.

Buitengewoon de norm

Buitengewoon de norm - Cox Janssens

Is groei van de bevolking noodzakelijk om welvaart te behouden?Gaat vruchtbaarheid boven duurzaamheid? Is groei van het kinderaantal nodig om vergrijzing tegen te gaan? Wat zijn drijfveren om geen kinderen te willen? Kunnen we positiever kijken naar het niet hebben van kinderen?

Distinctive Hue

Distinctive HueRenee Mes

Distinctive Hue voegt kleur en vorm toe waarmee een dynamische omgeving gecreëerd kan worden die voldoet aan de eisen van hygiëne van het ziekenhuis.

Hospital ornaments

Hospital ornaments: het ziekenhuis als een lichaamKris Vleugels

Waarom is het menselijk lichaam visueel zo afwezig in het ziekenhuis? Waarom is het zo moeilijk de weg te vinden en lijken de ruimtes en verbindingsgangen niet bij te dragen aan de oriëntatie van

patiënten en bezoekers?

Bevallen

Bevallen Hannah van Luttervelt

Gefascineerd door de schokkende schoonheid van het bevallen heb ik deze tegenstrijdigheid in de dagen erna geprobeerd te vangen in een serie illustraties.

Reborn

RebornPleun van Dijk

Is onze huidige manier van denken over evolutie en het daarbij horende idee van vooruitgang een houdbaar concept nu we steeds verder kunnen ingrijpen in de menselijke processen?

            

Voor meer informatie over deze afstudeerprojecten zie:

   

___________________________________________________________________________________________

Praktische informatie Graduation Show

Data:
22 – 30 Oktober 2016

Locatie:
Design Academy Eindhoven
De Witte Dame, 3e etage
Emmasingel 14
5611 AZ Eindhoven

Openingstijden:
Zaterdag 22 oktober 13.00 – 18.00

Zondag t/m woensdag & zondag 11.00 – 18.00
Donderdag t/m zaterdag 29 oktober 11.00 – 20.00

Voor meer informatie over de Design Academy Eindhoven 2016 Graduation Show, zie www.designacademy.nl

 

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek
(040) 888 83 80

Openingstijden 
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving

 

Aanvullende contactinformatie