Opleiding

Stagemogelijkheden voor semi-artsen  Waarom kiezen voor stage in MMC Veldhoven?

Het Máxima Medisch Centrum is een toonaangevend ziekenhuis op het gebied van obstetrie en gynaecologie. Wij zijn het enige ziekenhuis in Brabant met een derdelijns obstetrisch centrum. Tevens lopen wij voorop op het gebied van laparoscopische chirurgie en fertiliteit. Sinds enkele maanden zijn wij gevestigd in het unieke en nieuwe Vrouw Moeder Kind-centrum. De zorg voor het gezin staat hierbij centraal, waardoor wij nauw samenwerken met andere disciplines, zoals kindergeneeskunde.

Stagemogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden ten aanzien van de combinatiestages. De student kiest voor een focus op één van de drie deelgebieden, waarbinnen wetenschappelijk onderzoek wordt verricht. Afhankelijk van de focus van je wetenschapsstage zal een passende klinische stage worden georganiseerd binnen de obstetrie, fertiliteit en gynaecologie.
 
Stage 1: Obstetrie / Perinatologie
Als derdelijns centrum kunnen we jou een afdelingsstage op de Obstetric High Care (OHC) aanbieden. Daarnaast help je mee op de kraamsuites en kun je deelnemen aan het spreekuur op de polikliniek (max. 2 personen).
 
Stage 2: Fertiliteit
Bij de combinatiestage fertiliteit werk je samen met gynaecologen, fertiliteitsartsen en biometristen op de polikliniek. Daarnaast neem je actief deel aan de fertiliteitsbesprekingen. Hierbij stel je samen met het team een vervolgplan op voor elke patiënt (max 1 persoon). Tevens bestaat de mogelijkheid tot het houden van een eigen spreekuur.
 
Stage 3: Gynaecologie (abnormaal bloedverlies / bekkenbodem)
Binnen deze stage zijn er mogelijkheden binnen het thema 'abnormaal bloedverlies' en 'bekkenbodem'. Dagelijks loop je zelfstandig visite over de afdeling gynaecologie onder supervisie van de gynaecoloog. Daarnaast neem je deel aan het spreekuur op de polikliniek. Tevens bestaan er speciale themaspreekuren ('abnormaal bloedverlies') op de poliklinische operatiekamer (POK) en assisteer je bij diverse gynaecologische operaties (max. 2-3 personen).

Wie gingen je voor?

Inmiddels zijn er 38 semi-artsen werkzaam geweest op onze afdelingen. Een groot deel van de semi-artsen zijn verder gegaan als ANIOS gynaecologie in MMC en kwamen in opleiding tot gynaecoloog. De assistenten die momenteel nog werkzaam zijn binnen MMC delen graag hun ervaringen met je. Stuur hen gerust een mail met je vragen.

Recent namen we afscheid van Nathalie Claassen ( n.claassen@student.maastrichtuniversity.nl), die verder gaat bij de kindergeneeskunde en Fransje Heijmans ( f.heijmans@student.maastrichtuniversity.nl), die op de SEH is gaan werken. Ook zij zullen graag je vragen beantwoorden.

ANIOS

  •  Marc Prudon
  • Jos Peeters ( j.peeters@mmc.nl)
  • Rianne Bijloo
  • Annemarie Fransen ( a.fransen@mmc.nl)
  • Jolijn Coebergh van den Braak
  • Marion Vlemminx ( m.vlemminx@mmc.nl)
  • Lean Beulen (cluster Utrecht)
  • Desiree Pattinaja (fertiliteitsarts MUMC)
  • Janneke Scheepers
  • Noortje Pleunis

AIOS

Meer info?

Voor meer informatie over de diverse stages verwijzen we je naar de Eleum website of neem contact op met ons secretariaat via gynaecologie.secr@mmc.nl of via tel. 040-888 8384. Peggy Geomini, gynaecoloog, is semi-artsen begeleider en bereikbaar via het secretariaat of via p.geomini@mmc.nl.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek
(040) 888 83 80

Openingstijden 
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving

 

Aanvullende contactinformatie