Erfelijke tumoren

Erfelijke tumoren

Binnen het Máxima Medisch Centrum heeft een aantal gynaecologen het aandachtsgebied erfelijke tumoren. Binnen de gynaecologie kunt u hierbij denken aan erfelijke borst-/eierstokkanker of erfelijke darmkanker met verhoogd risico op baarmoederlichaamkanker. Binnen de werkgroep erfelijke tumoren in het MMC zijn diverse specialismen vertegenwoordigd waaronder de klinische genetica, chirurgie, medische oncologie en gynaecologie.
  
Als enige perifere opleidingscentrum in Nederland is er de toekenning voor een polikliniek erfelijke tumoren door de enkele vaste dagen aanwezigheid van de klinisch geneticus en genetisch consulente vanuit het Academisch Ziekenhuis Maastricht. De polikliniek erfelijke tumoren wordt in het merendeel verricht op het Borstcentrum op locatie Eindhoven. Een van de voordelen van deze polikliniek is dat zoveel mogelijk op dezelfde dag een afspraak zal kunnen worden gemaakt bij de internist, chirurg en gynaecoloog.
  
Ook worden in multidisciplinair verband in aanwezigheid van de klinisch geneticus en consulent de patiënten regulier besproken. Vanuit de gynaecologie bestaat het merendeel van de patiënten die worden gezien op deze polikliniek erfelijke tumoren uit BRCA1 of 2 genmutatie draagsters (verhoogd risico op borst- en/of eierstokkanker) en de daarbij behorende problematiek. Hierbij kunt u denken aan begeleiding bij het nemen van een beslissing tot het wel of niet uit voorzorg laten verwijderen van de eierstokken of begeleiding van overgangsklachten na deze ingreep.

Bereikbaarheid

De polikliniek erfelijke tumoren bevindt zich in het Borstcentrum locatie Eindhoven. Via uw huisarts of klinisch geneticus kunt u hiervoor een afspraak maken. 
 
Polikliniek gynaecologie, telefoonnummer 040-888 8380
Borstcentrum, telefoonnummer 040-888 6150

Verantwoordelijke specialisten

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek
(040) 888 83 80

Openingstijden 
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving

 

Aanvullende contactinformatie